08 dec 2014
Machineveiligheid bosbouw

Het duurt nog even, maar de winter komt er binnenkort weer aan. De ideale tijd voor de kettingzaag, een borrel en erwtensoep. De houtvoorraad dient nog even voor de komende winters aangevuld te worden dus we gaan druk in de weer. Misschien niet helemaal voorzien van de juiste PBM’s gaan we te werk. Hobby, het blijft leuk.

Maar daar hebben we ook nog de mensen die elke dag in de bosbouw werken met grote machines nog grotere bomen vellen en binnen no-time verwerken. Vaak zijn dit rupsvoertuigen met daarop verschillende bewerkingsmachines gemonteerd. Niet alleen de machine zelf maar ook de verwisselbare uitrustingsstukken moeten veilig zijn. Op verwisselbare uitrustingsstukken is de machinerichtlijn 2006/42/EG van toepassing.

Bel met Guardias (0342 78 69 30) als u wilt weten hoe u uw uitrustingsstukken conform de machinerichtlijn kunt krijgen.

 

 

Post a comment