12 dec 2014
Transportband machineveiligheid

Vaak zien we bij trogbanden de aandrijf- en retourrol afgeschermd. De draagrollen van de trogband zijn vaak niet afgeschermd. De oorzaak hiervan is onbekend. Vaak zijn deze rollen tijdens normaal bedrijf ook niet bereikbaar door het ontbreken van een looppad. De norm geeft daarnaast ook een uitzonderingsregel op het afschermen van de draagrollen. Hier zitten echter een aantal voorwaarden aan vast die niet worden gehaald met stortgoederen.

Er zijn helaas wel eens ongevallen voorgevallen bij de draagrollen van een trogband. Reden te meer om deze juist af te schermen. Om de bereikbaarheid tijdens productie en onderhoud niet in het geding te brengen heeft Guardias een afscherming ontwikkeld die voldoet aan de regelgeving maar tegelijk ook zeer praktisch is.

Neem contact op voor meer informatie over het afschermen van transportbanden

Post a comment